Encàrrec per a una botiga

Per Carlota Petit

Clínic So m’encarrega uns rètols pels seus aparadors

 

El centre auditiu Clínic So em van demanar si els podria fer uns dibuixos pels seus aparadors.  Per aquells que han sentit perdre aquesta capacitat els afecta, així que volien que representés per a ells el plaer del “tornar a sentir”.

Així que em vaig posar a pensar què significava per a mi “sentir-hi”. Em vaig formar com a músic, tocant el piano i he crescut anant al Palau i l’Auditori amb els avis els caps de setmana a escoltar música clàssica i amb la mare a tot tipus de músiques bones. Aquesta és una passió que he seguit de gran. M’encanta escoltar la ràdio. M’encanta escoltar els sorolls del mar i de la Natura en general… Fer llargues xerrades amb bons conversadors… I quan tot això ho vaig posar en silenci em va impactar! El meu món era absolutament sonor!

A partir d’aquí vaig intentar reflectir el plaer de recuperar tots aquests mons sonors per a aquells que els estaven perdent.

Si bé és cert que no sempre són gent gran, les dades estadístiques amb això són aclaparadores i els del centre m’ho van confirmar també que el 95% dels clients eren persones grans. Per tant havia d’anar adreçat a ells.

L’entorn escollit em va ser fàcil. El centre auditiu està en un lloc privilegiat de Barcelona, a tocar del Parc Güell. Sobra dir, doncs, que escollir les formes gaudinianes quasi no va ser una elecció sinó una “imposició de l’entorn”.

Sempre treballo amb aquarel·la, però normalment els meus encàrrecs i treballs són en un tamany tipus din A3 o A4. Fer aquests rètols  em va causar certa inseguretat que al ser ampliats perdessin la seva força i la riquesa del detall que jo havia intentar aportar es perdés en les grans dimensions.

Al final tot va anar bé. Els rètols harmonitzen molt bé en l’aparador i completen el missatge que es volia donar: tenim la solució. Escolta!

Sempre m’agrada  que en allò que faig hi hagi aquest neguit. M’assegura que no m’estanco, que segueixo oberta a nous projectes, a nous reptes. Quin serà el següent?

Posts relacionados

Un llibre molt especial

Un llibre molt especial

Mochila lila a paso violeta   El passat mes d’octubre, tot aprofitant que ja s’havia iniciat el curs, a l’Institut Salvador Espriu es va fer la presentació d’un llibre que per a mi ha estat molt especial col·laborar-hi. El llibre es titula “Mochila lila a paso...

read more
Exposició a l’escola de Música Passatge

Exposició a l’escola de Música Passatge

Exposició a l'escola de Música Passatge   L’escola de Música Passatge  és una escola un pèl diferent de les altres escoles. Té un caràcter obert i amatent a tot el què l’envolta. Està situada a l’Eixample, a tocar de la Plaça Tetuan. La seva manera de treballar...

read more
La meva primera portada

La meva primera portada

La maldición de los desterrados   A finals del 2019 a l’Escola FemArt el Jaime Calderón i l’Ester G. Punzano em van presentar en Raul Ruiz Lumbiarres. Havia ja escrit diverses novel·les de ciència ficció per a joves i necessitava algú que li dibuixés la portada...

read more