Exposició a l’escola de Música Passatge

Per Carlota Petit

Exposició a l’escola de Música Passatge

 

L’escola de Música Passatge  és una escola un pèl diferent de les altres escoles. Té un caràcter obert i amatent a tot el què l’envolta. Està situada a l’Eixample, a tocar de la Plaça Tetuan.

La seva manera de treballar amb els nanos et convenç que són gent amant del què fan i que creuen amb la feina pedagògica que realitzen.

Un dels tres directors del centre, el Javier Feierstein,  resulta que és amant dels còmics i em van convidar a fer una exposició.

Em va ser molt enriquidor. Haver-me de mirar tot el meu treball com una unitat, que havia de tenir un fil conductor i un missatge a transmetre em va ajudar a adonar-me de la quantitat d’obra que ja tenia acumulada darrera meu. A vegades, la feina de formiga que es va fent et fa no valorar aquesta vessant d’obra feta. I em va agradar. Va ser un  bon estímul.

L’altra cosa que em va agradar molt va ser el lloc. No per la seva arquiterctura, sino pel personal tan divers que hi va passar. Per exemple, els nens de totes les edats…Als petits se’ls feia difícil de creure que una “persona gran” es dediqués a fer dibuixos, com si aquesta activitat només estigués reservada per a ells… D’altres els xocava que els preguntés si llegien còmics…Llegir? I es miraven a les mares com volent dir…”Ei! Els còmics també són lectura! Com és que mai no ens en fan llegir a l’escola? “ I francament jo també m’ho pregunto.

I en acabat els adults. Davant d’ells em vaig sentir més avaluada professionalment, els seus ulls buscaven amb més profunditat: la qualitat de les aquarel·les, els missatges, el dibuix…però l’experiència va ser fantàstica.

Val a dir que el què vaig portar van ser originals. I és quelcom que voldria animar a tothom…anar a veure exposicions d’originals.  Els originals et poden dir moltes coses de l’autor i et pot facilitar l’entrada a la seva obra. Un percep detalls que d’altra forma no veuria i això és molt enriquidor. Jo mateixa he començat a seguir autors després d’anar a exposicions seves d’originals i copsar la seva màgia.

Gràcies Escola Passatge per aquesta oportunitat! I som-hi nois i noies! A reivindicar el còmic a les escoles com a llibre de lectura!

Posts relacionados

Un llibre molt especial

Un llibre molt especial

Mochila lila a paso violeta   El passat mes d’octubre, tot aprofitant que ja s’havia iniciat el curs, a l’Institut Salvador Espriu es va fer la presentació d’un llibre que per a mi ha estat molt especial col·laborar-hi. El llibre es titula “Mochila lila a paso...

read more
Encàrrec per a una botiga

Encàrrec per a una botiga

Clínic So m'encarrega uns rètols pels seus aparadors   El centre auditiu Clínic So em van demanar si els podria fer uns dibuixos pels seus aparadors.  Per aquells que han sentit perdre aquesta capacitat els afecta, així que volien que representés per a ells el...

read more
La meva primera portada

La meva primera portada

La maldición de los desterrados   A finals del 2019 a l’Escola FemArt el Jaime Calderón i l’Ester G. Punzano em van presentar en Raul Ruiz Lumbiarres. Havia ja escrit diverses novel·les de ciència ficció per a joves i necessitava algú que li dibuixés la portada...

read more