Un llibre molt especial

Per Carlota Petit

Mochila lila a paso violeta

 

El passat mes d’octubre, tot aprofitant que ja s’havia iniciat el curs, a l’Institut Salvador Espriu es va fer la presentació d’un llibre que per a mi ha estat molt especial col·laborar-hi.

El llibre es titula “Mochila lila a paso violeta” i ha estat escrit per Ana Torres. L’Ana és mestra de formació, però al centre fa de bidell. Un lloc que per alguns esdevindria poc més que “transparent”, però l’Ana l’ha dotat d’una gran profunditat, d’un gran valor humà i  d’aprenentatge.

Pocs van ser els companys que s’ho van perdre. L’Ana s’ho valia.

L’Ana ho sap tot (o quasi tot) dels alumnes…aquells que passen per un mal moment, els que necessiten un somriure més que mai o ser escoltats, o un “lloc on amagar-se per uns instants”.

L’Ana té una gran sensibilitat i un cor encara més gran, així que quan em va parlar del seu llibre i em va demanar de fer-li la portada  i un parell d’il·lustracions sabia que seria especial.

Perquè també ho és el motiu pel qual va néixer aquest projecte: la necessitat de compartir amb qui volgués apropar-se a la seva història, les seves vivències, els seus sentiments i la seva manera d’encarar els cops durs de la vida.

Sens dubte que la portada no podia tenir un altre color que no fos el violeta. La dificultat radicava d’on treure suficients tonalitats perquè el dibuix no acabés sent “excessivament pla”, sense vida. I això si que no concordaria gens amb el rerefons del llibre. Un llibre que vol ser vitalista, malgrat els embats de la vida, malgrat que el covid et robi l’últim petó de  qui més t’estimes.

Us haig de confessar que el color em va tenir fortament obsessionada. Quan sortia al carrer els meus ulls començaven la cacera del color…escodrinyant-t’ho tot.

És curiós. Em vaig sorprendre. Mai no hagués dit que hi hagués tant lila al meu voltant! I no em refereixo a la pobra oca de la Plaça de l’Oca del Clot que cíclicament la pinten d’aquest color…Fins i tot en la Natura! Hi ha tot un reguitzell de petites flors d’aquest color…Així doncs, finalment jo també vaig crear un vincle molt fort amb aquest color.

La presentació va estar plena de màgia i de jocs amb el color lila. Ja d’entrada cadascun rebia una tarjeta on t’explicava el significat de cada color de la seva gama. A mi em va tocar el violeta que està relacionat amb la saviesa i creativitat. A veure…

Posts relacionados

Encàrrec per a una botiga

Encàrrec per a una botiga

Clínic So m'encarrega uns rètols pels seus aparadors   El centre auditiu Clínic So em van demanar si els podria fer uns dibuixos pels seus aparadors.  Per aquells que han sentit perdre aquesta capacitat els afecta, així que volien que representés per a ells el...

read more
Exposició a l’escola de Música Passatge

Exposició a l’escola de Música Passatge

Exposició a l'escola de Música Passatge   L’escola de Música Passatge  és una escola un pèl diferent de les altres escoles. Té un caràcter obert i amatent a tot el què l’envolta. Està situada a l’Eixample, a tocar de la Plaça Tetuan. La seva manera de treballar...

read more
La meva primera portada

La meva primera portada

La maldición de los desterrados   A finals del 2019 a l’Escola FemArt el Jaime Calderón i l’Ester G. Punzano em van presentar en Raul Ruiz Lumbiarres. Havia ja escrit diverses novel·les de ciència ficció per a joves i necessitava algú que li dibuixés la portada...

read more